Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Curtea Constituțională a pronunțat…

VIDEO Curtea Constituțională a pronunțat Hotărârea în legătură cu sesizările depuse privind controlul constituționalității legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul R. Moldova

Curtea Constituțională (CC) examinează joi, 21 ianuarie, în ședință sesizările depuse privind controlul constituționalității Legii nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

UPDATE 15:37 Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

DETALII AICI: Ultima oră! CC a declarat neconstituțională Legea, votată de PSRM – Șor, cu privire la statutul special pentru limba rusă pe teritoriul R. Moldova

UPDATE 13:09 Membrii CC s-au retras pentru deliberări și au anunțat că la 14:30 vor reveni în sală pentru a fi pronunțată Hotărârea.

O sesizare în acest sens a fost depusă de către deputatul Blocului ACUM, Octavian Țîcu. Liderul Partidului Unității Naționale (PUN) susține că legea cu privire la statutul limbii ruse pe teritoriul R. Moldova este neconstituțională.

La 18 decembrie 2020, Curtea Constituținală (CC) a respins cererea de suspendare a acțiunii Legii nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, depusă de către liderul PUN, Octavian Țîcu.

Legea nr. 234 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova a fost votata de către deputații PSRM – Șor la ședința nocturnă a Parlamentului din 16 decembrie 2020.

DOC/ Socialiștii vor statut special pentru limba rusă: angajații instituțiilor de stat ar putea fi obligați să ofere informații și să traducă documentele în limba rusă