(live) Crima din centrul capitalei: Aurel Ignat, trimis în arest pentru 30 de zile

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani decid astăzi măsura preventivă pe numele sportivului Aurel Ignat, reținut sâmbătă în dosarul bărbatului omorât în bătăi în fața unui club de noapte din centrul Chișinăului. Ședința a fost programată inițial pentru ora 12.00, ulterior însă a fost amânată pentru ora 13.00.

Intrarea în Judecătorie este păzită de mai mulți polițiști.

Update Ora 14:38. Judecătorul a emis un mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numel lui Aurel Ignat. Potrivit avocatului acestuia, starea de sănătate a clientului său nu i-a permis să se prezinte în fața magistraților, chiar dacă a fost escortat. Avocatul a declarat că Aurel Ignat nu recunoaște vina și că explică loviturile aplicate victimei, care ulterior a decedat, drept formă de apărare.

Ora 13.13. Reporterii au intrat în instanță. Polițiștii solicită presei să nu blocheze accesul pe scările și coridorul instituției.

Un bărbat de 30 de ani a decedat în dimineața zilei de 25 mai la Spitalul de Urgență din capitală după ce o săptămână mai devreme a fost bătut crunt în fața unui club de noapte și a unui centru comercial din centrul Chișinăului. Incidentul s-a întâmplat în noaptea de 18 spre 19 mai, în fața clubului de noapte „Edgo Night Club”, acolo unde, Sergiu, bărbatul în vârstă de 30 de ani, se distra cu mai mulți tineri la ziua de naștere a unui prieten. După un conflict, care, potrivit martorilor, ar fi pornit după ce unul dintre prietenii lui Sergiu ar fi încercat să ia apărarea unei domnișoare aborbadă de sportivul Aurel Ignat, în fața clubului de noapte s-a iscat o bătaie. Ignat ar fi fost însoțit de alți opt-nouă prieteni. Potrivit unui martor ocular, Ignat ar fi fost cel care i-a aplicat tânărului lovituri cu picioarele, inclusiv în cap. Bărbatul a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri în cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău. În aceeași dimineață, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru excluderea hematomolui facial și a fost internat în secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, bărbatul a decedat.

Două persoane au fost reținute, până la această oră, în dosarul morții tânărului care a lăsat în urmă soția și un copil de șapte ani.

Prima persoană reținută este luptătorul de arte marțiale Mihai Pârgaru. Pe numele acestuia, la 27 mai, instanța a aplicat mandat de arestare pentru 30 de zile. Celălat sportiv, Aurel Ignat, a fost reținut duminică dimineața, la o zi după ce a fost reținut Mihai Pârgaru. Inițial, precizează surse din cadrul anchetei, Aurel Ignat a fost și el internat în spital, cu o rană la cap. Conform acelorași surse, Ignat ar fi „fost lovit cu bâta în cap, inclusiv de către partea vătămată”. Ștefan Șaptefrați, șeful Procuraturii Chișinău, a declarat pentru TV8 că Ignat s-a prezentat benevol la secția de poliție pentru a fi interogat.

Cronica evenimentelor în dosarul crimei din centrul capitalei:

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *