Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   La Curtea de Apel a…

La Curtea de Apel a început examinarea dosarului „polițistului – „campion” la dosare penale” în LIPSA condamnatului

La 30 mai 2015, la Curtea de Apel Chișinău a început examainarea recursului polițistului Tudor Donos, condamnat în prima instanță la 5 ani de închisoare cu executare. Despre omul legii ZdG a scris anterior, precizând că acesta avea deschise pe numele său mai multe dosare penale, iar de-a lungul anilor a fost implicat în mai multe incidente demne de filmele de acțiune. 

Tudor Donos este șef de post, ofițer superior de sector al postului de Poliție Negureni al Sectorului de Poliție nr.2 din cadrul Inspectoratului de Poliție Telenești. La 1 martie 2017, la Judecătoria Orhei cu sediul la Telenești, a avut loc ultima ședință de judecată în dosarul penal în care omul legii era inculpat de abuz de putere și abuz de serviciu (art. 327 Cod Penal). Judecătorul Vasile Stihi a decis condamnarea lui Donos la 5 ani de închisoare cu executare, fără dreptul de a ocupa funcții în organele Ministerului Afacerilor Interne. Deși magistratul a dispus arestarea lui Donos, conform surselor ZdG, acesta a reușit să plece din incinta judecătoriei înainte de venirea escortei. Conform informațiilor pe care le deținem, Donos nu a fost găsit nici astăzi, el fiind „adăpostit” într-o țară din Uniunea Europeană. 

Între timp, Curtea de Apel Chișinău a inițiat examinarea recursului depus de apărătorii acestuia. Prima ședință a avut loc pe 30 mai, următoarea fiind programată pentru data de 11 iulie. Judecătorul raportor în acest dosar este Sergiu Furdui. ZdG va monitoriza acest dosar și va reveni, periodic, cu informați despre examinarea sa. 

În aprilie 2015, ZdG a scris că Tudor Donos, șeful de post din Negureni, a ajuns să concureze după numărul de dosare deschise asupra sa cu cei mai înveteraţi infractori din localitatea în care acesta apără ordinea publică. Scriam atunci că poliţistul le dă bătăi de cap procurorilor, are la activ maltratări şi cazuri de aplicare a torturii asupra mai multor consăteni, refuzuri de înregistrare a plângerilor, pentru a arăta bine sub aspectul statisticii sau pentru a-şi proteja un coleg. Totodată, Donos a fost investigat pentru faptul că a împuşcat un om, pentru o insultă, însă a scăpat nepedepsit.

Citiți și: Poliţist – campion la dosare penale

Citiți și: (Foto) Atenție! Se caută polițistul „campion” la dosare penale, condamnat la închisoare, care a fugit din sala de judecată