Judecători noi în mai multe colegii din cadrul CSM

În cadrul ședinței ordinare a Adunării Generale a Judecătorilor din 23 martie 2018, a avut loc alegerea noii componențe a membrilor Colegiului disciplinar, Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor, Colegiul pentru selecția şi cariera judecătorilor din subordinea Consiliului Superior al Magistraturii.

În funcția de membru supleant al Colegiului disciplinar au fost aleși următorii judecători:

 1. Bejenaru Iurie – 326 voturi
 2. Cotruță Iurie – 288 voturi
 3. Bostan Angela – 236 voturi
 4. Pulbere Ruxanda – 287 voturi

În funcția de membru permanent al Colegiului disciplinar a fost ales următorul judecător:

 1. Mînăscurtă Igor – 381voturi

În funcția de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor a fost ales următorul judecător:

 1. Diaconu Iurie – 319 voturi

În funcția de membru al Colegiului pentru selecția şi cariera judecătorilor a fost ales următorul judecător:

 1. Ulianovschi Xenofon – 170 voturi

Membrii aleși în Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor și Colegiul pentru selecția şi cariera judecătorilor vor continua mandatul ex-membrilor Petru Moraru și Alexandru Gheorghieș.

Membrii supleanți aleși în Colegiul disciplinar vor interveni în cazulîncetării sau revocării mandatului unui membru al colegiului disciplinar în conformitate cu prevederile Legii nr. 178 din 25.07.2014 cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor

Într-un comunicat de presă, Consiliul Superior al Magistraturii a felicitat judecătorii aleși.

“Dorim ca aptitudinile personale și profesionale pe care le posedați, să inspire în perioada acestui mandat în adoptarea deciziilor corecte și în realizarea lucrurilor pozitive pentru sistemul judiciar din Republica Moldova”, se menționează într-un comunicat al CSM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Lilian 007

  MANIPULARE Á LA PLAHOTNIUK!

  # RTR Moldova# Silvia Radu cere Curții de Apel să anuleze Hotărârea prin care îi permite lui Igor Gamrețchi să revină la Primărie

  Potlogărie tipică în stilul oligarhului uzurpator Plahotniuk. Adică raidera plahotniucikă Silvia Raider (Radu) luptă cu justiția lui Plahotniuk! Ha! Ha! Ha! Da chiar este de râsul găinilor, cum încearcă oligarhul uzurpator Plahotniuk să manipuleze mințile de cucoș ale moldovenilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *