Judecător din Anenii Noi, reţinut pentru corupere pasivă

Procuratura Anticorupţie anunţă despre reţinerea în flagrant a unui judecător din cadrul Judecătoriei Anenii Noi, fiind bănuit de comiterea coruperii pasive.

Operaţiunea de reţinere a fost realizată la 7 aprilie curent, în capitală, de Procuratura Anticorupţie şi ofiţerii de investigatii ai CNA, în rezultatul documentării acţiunilor magistratului timp de peste 3 luni.

În această perioadă, judecătorul a pretins şi primit, în trei tranşe, de la ruda unei părţi implicate într-o cauză civilă, aflate la el în procedură, suma de 1000 de euro în vederea adoptării unei hotărâri favorabile.

Acesta a fost reţinut imediat după primirea celei de-a treia tranşe de bani pretinse – 400 de euro, fiind plasat în izolatorul de detenţie preventivă al CNA.

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, judecătorul riscă închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de până la 10000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Amintim că, pe durata ultimului an şi jumătate, acesta este al cincilea caz de documentare a magistraţilor pentru acte de corupţie, anterior, fiind reţinuţi pentru acţiuni similare patru judecători din raioanele: Teleneşti, Căuşeni, Criuleni şi Glodeni, doi dintre ei fiind deja condamnaţi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Darck Spirit

  Niciodată nu au existat mai multe ocazii de a vă transforma
  visele în realitate decât există astăzi. Asta scrie celebrul Brian Tracy în
  cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să
  câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim
  contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la
  adresa de email eronymous@mail.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *