Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Jafurile stradale din capitală

Jafurile stradale din capitală

Poliţia capitalei a intensificat acţiunile de contracarare a jafurilor stradale, fiind organizate ambuscade şi patrulări pe străzi, unde cetăţenii ar putea deveni victime ale jefuitorilor.

Astfel, doi indivizi au ajuns în arestul poliţiei după ce au jefuit mai multe persoane de bunuri proprii, fiind reţinuţi în flagrant delict. Aceştia sunt originari din raionul Şoldăneşti şi mun. Chişinău, cu vârstele de 20 şi respectiv 28 ani, anterior judecaţi pentru furturi.

În procesul de documentare a 4 cazuri de jafuri în stradă, polițiștii au constatat că bănuiţii au deposedat de bunuri două femei, cu vârstele de 29 ani şi respectiv 53 ani, un minor de 14 ani şi un bărbat de 27 ani. Pagubele materiale evaluate de către victime depăşesc suma de 10 000 de lei. De obicei, bănuiţii ţinteau genţile sau telefoanele mobile şi atacau victima prin surprindere, doar în locurile slab iluminate.

Actualmente, suspecții sunt cercetaţi penal pentru jaf şi riscă închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani cu amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 de lei.

În această ordine de idei, Poliţia solicită cetăţenilor să informeze imediat Serviciul specializat 902 când se comite o contravenţie sau infracţiune.