Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Interlopul Ion Druţă a vrut…

Interlopul Ion Druţă a vrut să scape de închisoare

Interlopul Ion Druţă, alias „Vanea Pisateli” a contestat sentinţa Judecătoriei Buiucani din ianuarie curent, prin care fusese condamnat la 5 ani închisoare pentru vânzarea ilegală a armelor şi muniţiilor. Avocatul inculpatului a solicitat Curţii de Apel casarea sentinţei primei instanţe şi pronunţarea unei hotărâri, prin care clientul său să fie achitat.

Urmărirea penală pe acest caz a fost declanşată pe 4 august 2014, în baza informaţiei parvenite de la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) privind depistarea, într-o fâşie forestieră din preajma satului Vărzăreşti, Nisporeni, a unui pistol de model „TT” şi a unui aruncător de grenade de model „RPG-18” („MУХА”).

Pe 4 noiembrie 2014, Procuratura Generală, de comun cu SIS, l-au reţinut pe inculpat, acesta fiind cercetat în stare de arest până la pronunţarea sentinţei.

Procurorii Direcţiei judiciare a Procuraturii Generale au adus suficiente probe întru confirmarea vinovăţiei inculpatului şi Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a respins ca nefondat apelul apărătorului în interesele inculpatului Ion Druţă, cu menţinerea sentinţei contestate în vigoare.

Actualmente, pe rolul Curţii de Apel Chişinău se află o altă cauză penală de acuzare a intelopului pe faptul organizării privării ilegale de libertate şi omorul, la finele anului 2000, a trei bărbaţi.