Înot, spre Europa

Poli­ţi­ş­tii de fron­ti­e­ră a Româ­ni­ei au găsit doi tine­ri din R. Mol­do­va care au tre­cut înot râul Prut în Româ­nia, cu sco­pul de ajun­ge într-un stat din Spa­ți­ul Schen­gen.

Cei doi sunt fra­te și soră și au vâr­sta de 19 și 17 ani. „Am ple­cat din R. Mol­do­va pen­tru că nu ne pla­ce aco­lo. Via­ța este grea aco­lo. Am vrut să ajun­gem în Euro­pa ca să lucrăm la con­struc­ții”, au spus tine­rii poli­țiș­ti­lor de fron­ti­e­ră a Româ­ni­ei.

Poli­ţi­ş­tii de fron­ti­e­ră efec­tu­ea­ză în cau­ză cer­ce­tă­ri sub aspec­tul săvârşi­rii infra­cţiu­nii de tre­ce­re fra­u­du­loa­să a fron­ti­e­rei de stat. În baza acor­du­ri­lor înche­ia­te între Româ­nia şi R. Mol­do­va, la fina­li­za­rea cer­ce­tă­ri­lor, per­soa­ne­le vor fi pre­da­te auto­ri­tă­ţi­lor de fron­ti­e­ră ale sta­tu­lui vecin.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *