Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Informator al entităţilor separatiste din…

Informator al entităţilor separatiste din Ucraina, deferit organelor de drept din R. Moldova

În seara zilei de 17 mai, un cetăţean al R. Moldova, bănuit că ar fi asigurat mercenarii separatiști din Ucraina cu informaţii necesare pentru desfăşurarea acţiunilor militare, în special pentru lansarea şi dirijarea focului de artilerie asupra poziţiilor armatei naţionale a Ucrainei, a fost reținut în R. Moldova, anunță SIS.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, originar din Ungheni, este suspectat că a activat de partea entităţilor separatiste din autoproclamata republică populară Lugansk, acumulând informaţii pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale ale Ucrainei.

În cadrul audierilor, persoana reţinută şi-a recunoscut vina. Asupra sa au fost depistate acte de identitate străine, inclusiv un livret militar, în baza cărora intenţiona să plece în sud-estul Ucrainei, pentru a participa în continuare în conflictul armat.

Tânărul a fost reţinut pentru 72 de ore, pe numele acestuia fiind iniţiată o cauză penală în baza art. 141 CP al RM. În cazul în care va fi găsit vinovat, persoana riscă pedeapsă cu privaţiune de libertate de la 5 la 10 ani.
SIS atenţionează cetăţenii R. Moldova asupra gravităţii şi consecinţelor participării la acţiuni militare în alte state.