Încă o zi și candidații înregistrați oficial nu vor mai putea abandona cursa pentru capitală decât printr-o decizie judecătorească

Responsabilii de la Comisia Electorală Centrală anunță că mâine, 12 octombrie, este ultima zi în care candidații înregistrați oficial în cursa electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie mai pot abandona competiția pentru funcția de primar sau consilier și pot modifica listele de candidaţi la funcția de consilier doar printr-o solicitare făcută către instituția care i-a înregistrat.

Potrivit unei note emise de CEC, după data de 12 octombrie, adică cu 7 zile înainte de scrutinul de pe 20 octombrie, cei care vor dori să-și retragă candidatura de la funcția de primar sau consilier sau să modifice listele de candidaţi la funcția de consilier înregistrae în cursa electorală vor trebuie să prezinte organului electoral care i-ua înregistrat, o deciziei judecătorească în acest sens.

  • „Potrivit legislației electorale, nu mai târziu decât cu 7 zile înainte de ziua alegerilor, concurentul electoral, care a înregistrat lista de candidați pentru funcția de consilier al consiliului local, poate solicita efectuarea modificărilor în listele respective doar în limita numărului de candidați înregistrați cu 30 de zile până la data alegerilor, și anume:
  • – înlocuirea unui candidat din lista înregistrată, prin retragerea acestuia și desemnarea unui alt candidat;
  • – schimbarea locului de ordine sau excluderea candidatului din lista înregistrată;
  • – retragerea listei de candidați.
  • După expirarea termenului menţionat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanţei de judecată”, anunță CEC.

Până acum, din cei 19 candidați înregistrați oficial în lupta pentru șefia capitalei, doi au anunțat că se retrag din cursă. Este vorba despre candidatul Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда”, Andrei Donică și candidatul Partidului Politic Partidul Democrația Acasă (PDA), Boris Volosatîi.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *