Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Încă o demisie. Procurorul care…

Încă o demisie. Procurorul care gestionează dosarul în care e vizat judecătorul Sternioală pleacă din sistem

Încă un procuror anticorupție pleacă din sistem. Ziarul de Gardă a aflat că Roman Statnîi, cel care a gestionat în ultimele luni dosarul penal în care este vizat fostul judecător Oleg Sternioală, anchetat pentru spălare de bani, și-a depus cererea de demisie.

Informația a fost confirmată pentru ZdG de către procurora Maria Vieru, care ne-a comunicat că procurorul general a acceptat raportul lui Statnîi și urmează să semneze Ordinul de eliberare a procurorului din sistem.

Contactat anterior pentru a afla care este motivul pentru care a decis să plece din sistem, Roman Statnîi a declarat scurt: „Nu comentez”.

Anterior, portalul deschide.md a scris că patru acuzatori de stat din cadrul Procuraturii Anticorupție ar fi fost somați să-și dea demisia, iar printre aceștia se număra și Roman Statnîi. Contactat atunci de ZdG, procurorul a menționat că „pentru prima dată aude” de o asemenea somație.

În ultima perioadă, mai mulți procurori anticorupție au plecat din sistem. Este vorba despre fostul interimar al PCCOCS, care a gestionat anterior mai multe dosare de rezonanță, Dorin Compan, dar și procurorul Lilian Rudei. 

ZdG a scris că din organele procuraturii a demisionat și procurorul anticorupție, Eugen Rurac, care a gestionat în ultimele luni dosarul lui Ion Druță, care deținea funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ) sau dosarul Metalferos, în care au fost stabilite prejudicii de peste 200 de milioane de lei. Tot Rurac a fost cel care a renunțat, într-un final, la învinuirea adusă actualei judecătoare la Curtea Constituțională, Domnica Manole, judecată pentru pronunțarea cu bună știință a unei hotărâri ilegale.