Încă 25 de zile în arest la domiciliu! Chirtoacă: „Un fel de răsplată pentru zece ani de activitate de Primărie”

Primarul general al mun. Chișinău cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată în capitală, Dorin Chirtoacă își va petrece și următoarele 25 de zile în arest la domiciliu. Termenul mandatului curent pe numele lui Chirtoacă expiră la 19 iulie, respectiv, instanța a decis că edilul urmează să rămână acasă până la 13 august, în privința lui rămânând valabile aceleași condiții și restricții. Primarul a declarat că va ataca încheierea instanței.

După finalizarea ședinței, Dorin Chirtoacă a declarat că analizând ceea ce se întâmplă în ultimul timp a ajuns la concluzia că se dorește denigrarea imaginii sale astfel încât numele său să fie asociat cu noțiuni precum trafic de influență și corupție.

„Se dorește introducerea și inocularea în mintea oamenilor a unor idei negative în ceea ce mă privește, să se lipească de numele meu cuvinte precum corupție sau trafic de influență, cum a spus astăzi și procuratura, așa, ca prezumția de nevinovăție treptat să fie înlocuită cu prezumție de vinovăție în contextul unui eventual referendum sau a unei eventuale condamnări. Eu înțeleg că este, până la urmă,  un fel de răsplată pentru zece ani de activitate și o dorință poate de răzbunare pentru acțiunile anticprupție pe care le-am întreprins la primărie, pentru că n-am văzut finalitatea la marea majoritate dintre ele și nu exclud că cei care trebuiau să-i tragă la răspundere pe cei vizați, acum, împreună cu ei, se răzbună prin ceea ce observăm că se întâmplă”, a declarat Chirtoacă, fără însă a face trimitere la vreo persoană care dori să se răzbune.

Citiți și

Tranzacţia Chirtoacă-Gamreţki şi mărturiile din „dosarul parcărilor”


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. alex

    Aceasta nu este rasplata, aceasta este inceputul rasplatei. Cum aspus o Florin Piersic ” putzoiul acesta” de primar, incearca sa si mai ranjiasca . Cineva il toarna? Cate si mai cate sunt ascunse sub preshul PL ului. Cineva este de jina numai nu el. El a inceput campania pentru a sustrage atentia de la magariile lui. Oamenii nostri tac, fiindca asa sunt ei fricosi. Dar cati ar spune cat timp au pierdut, bani. In timp cat el tinea autorizatiile de construire la el in birou, nu permitea semnarea proceselor verbale de receptie finala. Intrebati de Aviconconstruct – cat a tergiversat el semnarea procesului verbal de receptie finala blocului locativ din str Alba Iulia. Iar din alta parte a semnat procesul verbal al statiei de alimentare cu carburanti la intersectia str. Alba Iulia cu shos. Balcani. Fapt ce contravine autorizatiei de construire (amplasamentul era pe terenul din stanga str. Alba Iulia , cind va uitati la shos Balcani), contravine planului general al orasului. In acesta ordine de idei a fost blocata dezvoltarea str. Alba Iulia peste shos. Balcani spre cartierul ce se planifica a construi, pe masivul situat peste shos Balcani. Actele si dosarele se afla in Arhiva Directiei Arhitectura. Daca nu aveti alergie la praf fiecare ar putea solicita copiile actelor cum permite legislatia. Kirtoaca a chemat CNA ul sa aresteze pe altii nu pe el. Pe “putzoi” nu se poate de atins ca el miroase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *