Încă 20 de zile de arest pentru omul de afaceri, învinuit în dosarul licitaţiilor trucate

Omul de afaceri, învinuit în dosarul licitaţiilor trucate, va rămâne în arest încă 20 de zile. Este decizia Judecătoriei Buiucani după ce procurorii au cerut prelungirea mandatului de arestare pe numele omului de afaceri cu 30 de zile. Acesta se va afla în continuare în spital pe motive de sănătate.

Menţionăm că, urmărirea penală în dosarul licitaţiilor trucate se apropie de final. Printre ultimele acţiuni ale anchetatorilor şi procurorilor a fost efectuarea expertizei contabile care a dat răspuns la mai multe întrebări legate de sumele contractelor de achiziţie încheiate între instituţiile medicale şi doi agenţi economici, sumele încasate de câştigătorii licitaţiilor, dar şi diferenţele dintre cea mai mică ofertă de preţ şi cea câştigătoare.

La această etapă, peste 60 de persoane, cu diferite statute procesuale, figurează în dosarul licitaţiilor trucate. Dintre acestea în jur de 20 sunt deja puse sub învinuire, iar aproape 40 au statut de bănuit. Procurorii urmează să întocmească rechizitoriul şi să transmită dosarul în instanţă.

Amintim că în luna aprilie, 16 conducători de diferit rang ai instituţiilor medicale din ţară, printre care un fost ministru, au fost reţinuţi de CNA şi procurori. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi luare de mită în cazul licitaţiilor aranjate pentru achiziţionarea echipamentelor medicale, prin care statul a fost prejudiciat cu zeci de milioane de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *