Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Împușcături pe o stradă din…

Împușcături pe o stradă din Comrat

Trei bărbați cu vârsta de 25 și respectiv 44 de ani, domiciliați în orașul Comrat, suspectați de poliție pentru huliganism, au fost reținuți la 7 decembrie, curent, pentru 72 de ore. Doi dintre ei au fost anterior judecați pentru tâlhărie.

În urma investigațiilor efectuate de către forțele de ordine, s-a stabilit că la 4 decembrie, curent, aproximativ la ora 16.30 în orașul Comrat, pe str. Gagarin, un grup de bărbați, au efectuat mai multe împușcături dintr-o armă de model neidentificat, în direcția unui automobil de model „Audi – Q-7”.

Suspecții au stopat autovehiculul, l-au scos cu forța pe șofer, un locuitor al orașului Comrat, de 29 de ani, i-au aplicat multiple lovituri asupra diferitor părți ale corpului, după care agresorii s-au deplasat într-o direcție necunoscută. Motivul conflictului ar fi fost o neînțelegere mai veche între părți.

Astfel, ca urmare a măsurilor speciale de investigație, la 7 decembrie curent, polițiștii i-au localizat și reţinut pe suspecți, aceștia se aflau în raionul Cahul.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 287 alin. 3 Cod penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Huliganism agravant cu aplicarea armei de foc” se pedepsesc cu închisoare pe un termen de pînă la 7 ani.

Poliția investighează cazul pentru a acumula material probatoriu pentru a le demonstra vinovăția infractorilor.