Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Heroină de 10 milioane de…

Heroină de 10 milioane de euro la frontieră

Colaboratorii vamali au depistat 136,5 kg de heroină, fiind cea mai mare captură de heroină depistată vreodată în R.Moldova, la frontieră, anunță Serviciul Vamal al R. Moldova.

La 9 august 2015, în jurul orei 03:40, la pista de ieşire din R.Moldova, a postului vamal “Giurgiuleşti-Galaţi”, s-a prezentat un camion frigorific de model „DAF XF” cu numere de înregistrare străine (Bulgaria), care conform actelor se deplasa din Ucraina spre Bulgaria, tranzitând R. Moldova. Acesta transporta 21 tone de teracotă cu o valoare derizorie și pe un itinerar ilogic, ce a plasat tranzacția dată în aria de risc ca fiind un transport nerentabil.

Ulterior, după identificarea unor locașuri suspecte în construcția unității de transport frigorifice, în control au fost antrenaţi şi câinii anti-drog ai Serviciului Vamal, care au semnalat prezența drogului în locașurile suspecte. Ca urmare, s-a decis descarcerarea unităţii de transport.

În rezultat, colaboratorii vamali au extras 253 pachete cu substanțe narcotice cu greutatea brută de 136,5 kg. Valoarea drogurilor pe piaţa neagră ar fi constituit de la 10 până la 20 milioane de euro.

Actualmente, pe acest caz a fost reținut, pe un termen de 72 ore, șoferul autocamionului, desfășurându-se acțiuni de urmărire penală în vederea deconspirării întregii rețeli”, anunță Serviciul Vamal.