Gheorghe Crețu, condamnatul din Pădurea Domnească, vrea să fie membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat

În luna februarie 2015, ex-judecătorul Gheorghe Crețu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare fiind găsit vinovat de lipsirea de viață din imprudență în dosarul morții lui Sorin Paciu. Crețu a fost obligat să plătească despăgubiri de APROAPE un milion de lei membrilor familiei Paciu, dar și să plătească o amendă de 6 mii de lei.

Între timp, plecat din sistem, Crețu a (re)devenit avocat. Fiind judecător, acesta și-a suspendat licența, reluându-și fără probleme activitatea după ce a părăsit breasla judecătorească. Acum, Gheorghe Crețu, deși condamnat, iar dosarul său încă se examinează la Curtea de Apel Bălți, își dorește să devină membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat. Lista tuturor candidaților la această funcție a fost făcută publică pe site-ul Uniunii Avocaților.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *