Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Gardian de la Penitenciarul din…

Gardian de la Penitenciarul din Bender, judecat pentru corupere pasivă

Un fost supraveghetor al Serviciului regim, pază şi supraveghere al Penitenciarului nr.12 din municipiul Bender va compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea şi a transmis cauza penală de învinuire a acestuia în judecată, informează un comunicat al Procuraturii Generale.

Procurorii au stabilit că, în intervalul lunilor septembrie-octombrie 2017, supraveghetorul a acceptat oferta unui deţinut de a-i aduce în penitenciar obiecte interzise, transmise din exterior de persoane neidentificate, şi anume: 2 telefoane mobile şi un router wi-fi portativ.

Potrivit procurorilor anticorupţie, pe 4 noiembrie 2017, aflându-se pe teritoriul penitenciarului, gardianul a primit de la condamnat 50 de dolari SUA, primind în schimb două telefoane mobile cu accesorii şi un router WI-Fi, pe care le-a introdus pe teritoriul instituţiei penitenciare, contrar prevederilor legale.

Fiind recunoscut şi audiat de procuror în calitate de bănuit şi învinuit, gardianul şi-a recunoscut în totalitate vina în comiterea infracţiunii, cauza penală urmînd a fi examinată în procedură penală specială.

Dacă va fi recunoscut vinovat, fostul gardian riscă amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani, precum şi ar putea fi obligat să restituie cheltuielile judiciare în sumă de 9600 de lei.

Sursa foto: procuratura.md