Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Funcționari publici, vizați în două…

Funcționari publici, vizați în două cauze penale privind creșterea artificială a tarifului la energia electrică

Imagine simbol

Responsabilii de la Procuratura Generală anunță că au fost inițiate două cauze penale privind creșterea artificială a tarifului la energia electrică.

Dosarele au fost pornite de către Procuratura pentru Combaterea Criminalitații Organizate și Cauze Speciale, în urma unei analize a sesizării depuse de către Serviciul de Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

Potrivit informațiilor furnizate de instituție, mai multe persoane, printre care funcționari publici, sunt vizate într-o schemă infracțională care ar fi dus la creșterea artificială a tarifului la energia electrică, fapt care a adus prejudicii în proporții deosebit de mari.

Procurorii nu au divulgat numele persoanelor publice vizate în cele două dosare.

Cauzele penale menționate au fost expediate, după competență Procuraturii Anticorupție, în vederea exercitării urmăririi penale în continuare.

Pe 16 august curent, ANRE a aprobat noul tarif la energia electrică. Tariful a fost ajustat după ce furnizorii de energie electrică Î.C.S. ,,Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. și S.A. ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord” au solicitat mărirea prețului achitat de consumatorii finali.