(VIDEO) Fostul șef de direcție de la Poșta Moldovei a fost eliberat din arest

Sergiu Cebotari, fostul șef de direcție din cadrul Poștei Moldovei a fost eliberat din arest de către judecătorii Curții de Apel Chișinău.

Ser­giu Cibo­tari a fost reți­nut la 29 iulie curent de către repre­zen­tan­ții Inspec­to­ra­tu­lui de Poli­ție Nis­po­reni. Ser­giu Cebo­tari este cel care, acum câteva luni, decla­rase în presă că prin inter­me­diul ÎS „Poșta Mol­do­vei” erau tri­mise zeci de colete cu sub­stanţe ana­bo­li­zante spre ţări din Uniu­nea Euro­peană, în Sta­tele Unite ale Ame­ri­cii, dar și în Fede­ra­ția Rusă.

Cebo­tari declara ante­rior că a des­co­pe­rit o schemă de con­tra­bandă cu ana­bo­li­zante încă în anul 2012, fapt pen­tru care ar fi rămas fără fun­cţie. El susţi­nea că afa­ce­rea cu sub­stanțe ana­bo­li­zante era con­tro­lată de con­du­ce­rea ÎS „Poșta Mol­do­vei”. Potri­vit lui Cebo­tari, ana­bo­li­zan­tele erau camu­flate în colete cu eti­cheta „Сărţi” sau „Broşuri” și expe­di­ate în dife­rite țări ale lumii.

Ruslan Ojog, șef adjunct al dire­cţiei gene­rale urmă­rire penală a IGP, declara că reți­ne­rea fos­tu­lui anga­jat al ÎS „Poșta Mol­do­vei” nu are nicio legă­tură cu infor­ma­ți­ile apă­rute în presă des­pre tra­fi­cul cu ana­bo­li­zante, chiar dacă reți­ne­rea aces­tuia a avut loc în ace­eași zi în care urma să trans­mită probe impor­tante în cazul con­tra­ban­dei cu ana­bo­li­zante.

Ojog decla­ra că Ser­giu Cebo­tari a fost reți­nut pen­tru exploa­ta­rea prin muncă for­țată a mai mul­tor per­soane.

Sursa Video: www.ZdG.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

7 comentarii

 1. alex kooper

  Asta daca are bani amagind tarani care lukrau la el cu ani si cei ce au lasat paminturile lui, el acum sia permis sa isi cumpere libertatea, si poftim justitie corupta.

 2. slava

  Da nu sunt de ajuns probele ca a lasata localnicii unui sat intreg fara pamanturi si bani prezentandu-se drept finul lui Filat? Iar dezvaluirile lui la fel trezesc multe semne de intrebare: de exemplu, de ce el fiind angajat tacea, si a decis sa vorbeasca doar la Morari in studiou? sau, nu era de competenta lui sa combata acele scheme de contrabanda? Nu cred ca istoria lui cu justitia se termina aici.

  • Dracon

   Azi R.Moldova si oamenii care a fost minititi de acest imbecil a ajuns sa fie scuipati in plina figura prin aceasta decizie si nu Plaha.

  • Victor Grigoriu

   Sanea, te prind si te scuip drept intre orbite! Raiderul asta de la Nisporeni trebuia sa infunde puscaria pentru ca a luat paminturile oamenilor! Are noroc ca justitia asta a noastra inca schiopateaza!

 3. Alissa A.

  Jegosu asta merita taiat bucatele ca si-a batut joc de sarmanii oameni care asta le-a luat paminturile mintindui ca le va plati dar asta a fost doar minciuni!!!

 4. Adrian

  Andrei Balan,inceteaza sa mai fii o oaie dusa la pascut de catre televizor,stim cu totii ca Cacalin de la Today inclusiv cu holdingul plahotniucist ataca membrii DA precum sa sunt niste infractori etc..inainte informeaza-te corect,si apoi vine cu verdictul tau confuz!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *