Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Fostul șef de direcție…

(VIDEO) Fostul șef de direcție de la Poșta Moldovei a fost eliberat din arest

Sergiu Cebotari, fostul șef de direcție din cadrul Poștei Moldovei a fost eliberat din arest de către judecătorii Curții de Apel Chișinău.

Ser­giu Cibo­tari a fost reți­nut la 29 iulie curent de către repre­zen­tan­ții Inspec­to­ra­tu­lui de Poli­ție Nis­po­reni. Ser­giu Cebo­tari este cel care, acum câteva luni, decla­rase în presă că prin inter­me­diul ÎS „Poșta Mol­do­vei” erau tri­mise zeci de colete cu sub­stanţe ana­bo­li­zante spre ţări din Uniu­nea Euro­peană, în Sta­tele Unite ale Ame­ri­cii, dar și în Fede­ra­ția Rusă.

Cebo­tari declara ante­rior că a des­co­pe­rit o schemă de con­tra­bandă cu ana­bo­li­zante încă în anul 2012, fapt pen­tru care ar fi rămas fără fun­cţie. El susţi­nea că afa­ce­rea cu sub­stanțe ana­bo­li­zante era con­tro­lată de con­du­ce­rea ÎS „Poșta Mol­do­vei”. Potri­vit lui Cebo­tari, ana­bo­li­zan­tele erau camu­flate în colete cu eti­cheta „Сărţi” sau „Broşuri” și expe­di­ate în dife­rite țări ale lumii.

Ruslan Ojog, șef adjunct al dire­cţiei gene­rale urmă­rire penală a IGP, declara că reți­ne­rea fos­tu­lui anga­jat al ÎS „Poșta Mol­do­vei” nu are nicio legă­tură cu infor­ma­ți­ile apă­rute în presă des­pre tra­fi­cul cu ana­bo­li­zante, chiar dacă reți­ne­rea aces­tuia a avut loc în ace­eași zi în care urma să trans­mită probe impor­tante în cazul con­tra­ban­dei cu ana­bo­li­zante.

Ojog decla­ra că Ser­giu Cebo­tari a fost reți­nut pen­tru exploa­ta­rea prin muncă for­țată a mai mul­tor per­soane.

Sursa Video: www.ZdG.md