Principală  —  IMPORTANTE   —   Andrei Năstase: „Cine este cel…

Andrei Năstase: „Cine este cel mai bun prieten al României dintre politicienii moldoveni? Eu sunt cel mai bun prieten!”

Liderul Platformei DA spune că a venit timpul ca alegătorii din Republica Moldova să voteze rațional și nu în baza unor filmulețe sau mesaje ale unor oficiali interni sau externi. În același timp, Andrei Năstase spune că este cel mai bun prieten al României dintre politicenii moldoveni și este susținut în campania electorală de PNL România, partid aflat la guvernare și liderii acestuia. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiunii „Anatomia Puterii” la postul de televiziune 10TV.

Candidatul Platformei DA spune că pledează și a pledat mereu pentru unitatea forțelor pro-europene, dar că nu s-a ajuns la un consens.

„Oamenii cumva s-au resemnat: Năstase a vrut cu un singur candidat, dar alții au sus că mergem cu propriul candidat și vedem în turul 2 cine ajunge. Pentru mine e un subiect închis, merg la oameni, le explic ce vreau să facem în următorii 4 ani, dar și peste 5 și 15 ani, le aduc la cunoștință programul meu, fără a face agitație electorală. Nu Dodon e puternic, dar noi suntem slabi prin rânzele noastre. De ce politicienii care dezbină nu sunt taxați, nu a venit oare timpul ca cei care în loc să adune acele energii, le destramă să fie taxați? Aștept clipa asta, când ei vor fi taxați ”, spune liderul Platformei DA.

În același timp, Andrei Năstase spune că vrea ca oamenii să nu voteze în baza unor declarații ale unor politcieni și oficiali din vest sau din est, dar în baza interesului cetățeanului de rând. În context, Năstase a comentat mesajul de susținere a Maiei Sandu pe care Donald Tusk l-a trimis la sfârșit de august.

„E acțiunea lui, respect opțiunea domnului Tusk: Dar de exemplu, tot în aceeași zi, pe 31august a ieșit vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan cu un mesaj și a spus că mă sprijină, la fel ca și cei din PNL, frații mei de sange au decis să mă susțină. Sâmbăta trecută am fost la Iași, primarul de la Iași și-a exprimat alegerea și mă va susține cum și eu îl voi susține.

Este optiunea fiecărui dintre ei. De dragul adevarului, spuneți vă rog, cine este cel mai bun prieten al României dintre politicienii moldoveni? Eu sunt cel mai bun prieten, că sunt un om fidel, am relații la nivelul administrației centrale și locale, fac mai multe fapte decât vorbesc, am realizat un proiect SMURD la Cahul și trebuia să fac la Chișinău și Cahul, iar la nivelul graniței estice a României, cu Republica Moldva nivelul de contrabanda a fost dus la cel mai jos nivel”, a încheiat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA spune că regretă faptul că s-a cedat puterea în favoarea lui Dodon chiar dacă la acel moment, nu a făcut nicio declarație.

„În acel moment am sperat cu tot dinadinsul că nu vom ajunge la această situație. Îmi exprim regretul că de dragul unității, ca să nu zdruncinăm blocul ACUM, nu am reacționat atât de vehement cât s-ar fi cerut. Oricât de vehementă ar fi fost, totuna s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Regret, altfel aș fi gestionat totul dacă m-aș fi gândit la mine, la partidul meu”, a încheiat Năstase.

Andrei Năstase a fost înregistrat în cursa electorală pentru prezidențialele din 1 noiembrie 2020. Liderul Platformei DA va fi cu numărul 2 în buletinul de vot.