Fostul şef al Asociației Obștești „Lăstăraş”, plasat în arest preventiv în penitenciarul nr.13

Instanța de judecată a decis plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile în penitenciarul nr. 13 al fostului președinte al Asociației obștești „Lăstărașul”. Dorian Bogașevschi este bănuit că și-ar fi însușit, în interes personal, sume enorme de bani de la părinții copiilor care frecventau grădinița nr. 199 „Lăstăraș” din capitală.

În urma perchezițiilor, ofițerii CNA au depistat peste jumătate de milion de lei în diferită valută la domiciliul lui Bogașevschi. Totodată, CNA a identificat că în proprietatea fostului președinte al AO „Lăstăraș” se mai numără 8 imobile, vile date în chirie, dar și 10 automobile de model Mercedes, Jaguar, BMW, Pontiac, Audi și Fiat.

„Nu comentez. Tot ce am în posesie, am dobândit legal. Nu este terminată ancheta și nu comentez”, a declarat Dorian Bogașevschi înainte de pronunțarea deciziei.

CNA şi procurorii investighează modul în care mai mulţi părinţi, copiii cărora frecventează grădiniţa 199 Lăstăraş, au fost obligaţi să achite sume între 1200 şi 1400 de lei lunar în fondul Asociaţiei pentru diferite activităţi. În afară de aceste taxe, părinţii achitau şi pentru alte necesităţi ale grădiniţei, iar dacă refuzau erau ameninţaţi cu transferarea copiilor în grupe slab dotate sau cu exmatricularea din instituţia preşcolară.

În prezent, ofiţerii CNA urmează să analizeze probele acumulate în urma percheziţiilor şi să demonstreze dacă banii colectaţi de la părinţi în perioada anilor 2015-2017 au fost folosiţi pentru procesul de educaţie şi instruire a copiilor sau în interesul personal al familiei bănuitului.

Conflictul a pornit de la faptul că mai mulți părinți care își duc copii la această grădiniță s-au plâns că sunt nevoiți să plătească lunar câte 1400 de lei pentru diverse activități care ulterior nu mai aveau loc. Potrivit primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, fostul director al grădiniţei „Lăstăraş” din Capitală s-a aflat în funcţie timp de 28 de ani. După ce a plecat, concursurile pentru postul de director şi cel de preşedinte al Asociaţiei Obşteşti Lăstăraş, au fost câştigate de fiul şi de nora sa. „Bogașevschi Eugenia a fost director timp de 28 de ani. La concurs a participat Bogaşevschi Dorian, care este fiul şi Ceauşeac Iana, soţia fiului. Iana Ceauşeac a fost numită director, iar Bogaşevschi Dorian, directorul Asociaţiei Lăstăraş”, a declarat anterior primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Foto: realitatealive.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    Se pare că acest individ Dorian Bogașevschi este foarte lacom și nesimțit. Furi tu furi, dar trebue să ai și careva măsură! Se vede că la Dorian lăcomia este ereditară și a moștenit-o odată cu postul de la mamă-sa! Atâta doar, că mamă-sa avea oarecare măsură. Doriancik nu are!

    Se pare că acesta este unul din puținele cazuri în care justiția lui Plahotniuk își face treaba după menire. Dar cu uzurpatorul nu se știe niciodată. Să vedem cu ce s-a termina!

  2. babavanga

    o inca unu cu familie de asta aleasa…da toti spun ca rusii, RUSII pe timpul URSS daca furai atita iti dadea pedeapsa CAPITALA si bine faceau ca iudele astea de altfel nu au frika…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *