Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul de Interne al Belarusului:…

Ministrul de Interne al Belarusului: Îmi asum și îmi cer scuze față de cei care au pătimit întâmplător în timpul intervențiilor forțelor de ordine

După 4 zile de proteste violente în Belarus, Ministrul de Interne al Republicii a ieșit cu o declarație oficială. Iuri Karaev spune că-și asumă cele întâmplate și își cere scuze față de cei care au avut de pătimit întâmplător în urma intervenției forțelor de ordine.

Karaev spune că în ziua alegerilor, protestele nu au fost violente, însă următoarele zile, protestatarii au creat baricade, au fost înregistrate 11 atacuri asupra forțelor de ordine și că elemente criminale s-au mascat în spatele oamenilor pașnici.

Șeful internelor belaruse spune că circa 50 de colaboratori au fost răniți și se întreabă de ce nimeni nu se întreabă ce gândesc ce simt și ce văd familiile acestor ostași?

La final, ministrul de Interne spune că violențele vor putea fi oprite atunci când protestatarii nu vor încinge spiritele și nu vor provoca forțele de ordine.

Declarațiile șefului de la Interne din Belarus au fost făcute în contextul unor violențe fără precedent în istoria recentă a Belarusului. După alegerile prezidențiale de duminică, au urmat 4 zile de proteste. Primele manifestații au fost înăbușite cu brutalitate de forțele de ordine, canalele de telegram ale opoziției din Belarus au transmis sute de imagini foto și video cu violențele mascaților față de protestatari, dar și oameni simpli.

Reacția opiniei publice belaruse nu s-au lăsat așteptate. De două zile mii de oameni au format lanțuri de solidaritate față de victimele violenței poliției și trupelor speciale față de oamenii simpli.