Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fostă angajată a Ministerului Sănătăţii,…

Fostă angajată a Ministerului Sănătăţii, învinuită pentru fals în declaraţia de avere

Fosta şefă a Secţiei investiţii şi administrarea proprietăţii publice din cadrul Ministerului Sănătăţii este învinuită de procurori pentru fals în declaraţii.

Potrivit actului de învinuire, întocmit de Procuratura Anticorupţie, femeia nu a indicat în declaraţiile sale de venituri pentru anii 2012 şi 2013 mai multe bunuri. Mai mult ca atât, aceasta a indicat date inexacte referitor la venitul obţinut la locul de muncă.

În concret, inculpata nu a declarat 13 bunuri imobile şi mobile, dar şi 13 conturi bancare, care-i aparţineau ei şi soţului acesteia. De asemenea, în declaraţii nu a fost indicată deţinerea acţiunilor la un agent economic şi a unui împrumut bancar în sumă de 2 milioane de lei, contractat de soţul învinuitei.

Actualmente, femeia, în vârstă de 56 de ani, deţine funcţia de director-adjunct al „Agenţiei Apele Moldovei”.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi a remis dosarul spre examinare în instanţa de judecată. Dacă va fi găsită vinovată de cele incriminate, învinuita riscă o pedeapsă de până la un an închisoare sau amendă de până la 12 mii lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 5 ani.