Fost vameş condamnat pentru acte de corupţie

Un fost vameş din mun. Bălţi a fost condamnat la închisoare pentru comiterea traficului de influenţă.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a stabilit că, în octombrie 2011, inculpatul a pretins şi primit de la un bărbat aproximativ 55 de mii de lei pentru a influenţa colaboratorii postului vamal Costeşti – Stânca la înregistrarea fără impedimente în R. Moldova a automobilului adus din Italia.

Examinarea judiciară a cauzei penale a fost finalizată în lipsa inculpatului, deoarece acesta, sub pretextul că ar fi bolnav nu s-a prezentat în şedinţele de judecată. Ulterior, prin intermediul avocatului, inculpatul a prezentat certificatele medicale confirmative, unul dintre care s-a dovedit a fi fals, iar procurorii au pornit o altă cauză penală pentru fals în acte.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Bălţi, inculpatul, în vârstă de 42 ani, care anterior a mai fost în conflict cu legea, a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de detenţie cu amendă în sumă de 5.000 de lei.

Procurorii consideră sentinţa aplicată inculpatului prea blândă şi anunţă că o vor ataca, solicitând o pedeapsă de 7 ani închisoare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *