Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fost vameş condamnat pentru acte…

Fost vameş condamnat pentru acte de corupţie

Un fost vameş din mun. Bălţi a fost condamnat la închisoare pentru comiterea traficului de influenţă.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a stabilit că, în octombrie 2011, inculpatul a pretins şi primit de la un bărbat aproximativ 55 de mii de lei pentru a influenţa colaboratorii postului vamal Costeşti – Stânca la înregistrarea fără impedimente în R. Moldova a automobilului adus din Italia.

Examinarea judiciară a cauzei penale a fost finalizată în lipsa inculpatului, deoarece acesta, sub pretextul că ar fi bolnav nu s-a prezentat în şedinţele de judecată. Ulterior, prin intermediul avocatului, inculpatul a prezentat certificatele medicale confirmative, unul dintre care s-a dovedit a fi fals, iar procurorii au pornit o altă cauză penală pentru fals în acte.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Bălţi, inculpatul, în vârstă de 42 ani, care anterior a mai fost în conflict cu legea, a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de detenţie cu amendă în sumă de 5.000 de lei.

Procurorii consideră sentinţa aplicată inculpatului prea blândă şi anunţă că o vor ataca, solicitând o pedeapsă de 7 ani închisoare.