Firma lui „Ghena” – cea care a câștigat licitațiile în valoare de peste 35 mln de lei pentru livrarea produselor alimentare

„Ghena” din interceptările telefonice în dosarul licitațiilor trucate privind achi­zi­ţio­na­rea pro­du­se­lor ali­men­ta­re pen­tru şco­li şi gră­di­ni­ţe este Ghenadie Nicorici, administratorul firmei „Cordacom” care livra produse alimentare în instituțiile de învățământ și nu doar.

Pe pagina oficială a Ministerului Finanțelor R. Molodva, la rubrica Achiziții Publice, putem vedea o serie de tranzacții încheiate cu această companie, începând cu anul 2011 până în prezent, în valoare totală de 35 mln de lei. Cele mai multe contracte au fost încheiate cu DETS Buiucani, DETS Râșcani și Internatul Psihoneurologic Cocieri Dubăsari. Totodată, printre cei care au încheiat contracte cu această companie sunt și Institutul Mamei și Copilului și IMSP Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Em. Cotaga”.

Amintim că, ieri, 25 noiembrie, Ghenadie Nicorici a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr. 13.

CNA a publi­cat ste­no­gra­ma con­ver­sa­ți­i­lor agen­ți­lor eco­no­mi­ci și repre­zen­tan­ții direc­ți­i­lor, anga­ja­ți ai gră­di­ni­țe­lor și altor func­țio­na­ri impli­ca­ți în dosar de aran­ja­re a unor lici­ta­ţii pri­vind achi­zi­ţio­na­rea pro­du­se­lor ali­men­ta­re pen­tru şco­li şi gră­di­ni­ţe. În această stenogramă găsim și discuția lui „Ghena” cu șoferul întreprinderii pe care o conduce.

Vorbind despre un lot de cartofi, care ar fi spălați cu sulfat și sunt curățați, Ghenadie Nicorici îi spune șoferului să-i ducă la o grădiniță, ori dacă nu, să-i mănânce el. Ultimul răspunde că nu vrea să se otrăvească.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Lelea

  Ghena, i-ti doresc sa maninci acele produse toate zille ce ti-au ramas de trait in puscarie, si sa nu reusesti sa mori, ci sa te chinui in chinuri groaznece….

 2. ciubuc ion

  Iata unde ne duce hotia si coruptia,iar copiii erau victime nevinovate si se incearca atragerea ministrul apararii pt,achizitiile de alimente pt,militarii in termen,pt,ca Dodon si altii vor sa scape de el,fiind si unionist si proUE si proNATO si antiRusia,care cere plecarea armatei ruse din Moldova,,

 3. alex kooper

  Si cum acum oare ne dam bine seama ca pe timpul clanului ce a scuturat bancile, se mai furau milioane din spalarile de bani ce constau din otravirile copiilor nostri nu?! Ce tine de pedeapsa as vrea parinti acestor copii sa fi intrebati cum sa ii pedepsim pe acesti magari.

 4. Dracon

  Din 2011, pai ce fel de reforme a facut Maia Sandu cu care se lauda pina acum daca aceste produse au fost livrate inca pe cand era ea ministra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *