Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   După 11 ani de la…

După 11 ani de la condamnare, „MAVSAR” a fost reținut

La 11 august, angajații Inspectoratului Național de Investigații l-au reținut pe liderul grupării criminale cecene din R. Moldova, Ibraghimov Movsar Muslim, alias „MAVSAR”. Liderul grupării,  de 48 de ani, este originar din Republica Cecenă, stabilit cu traiul  în Chişinău la sfârşitul anilor ’86, iar din 1992 este cetățean al R.Moldova, cu viza de reședință în municipiul Chișinău, este fostul ginere al autorității lumii interlope, Rotari Valerian, alias „ZELIONÎI”.

La 28 ianuarie 2004,  de către Colegiul Curţii de Apel Chișinău, „Mavsar” a fost condamnat la  7 ani privaţiune de libertate, în lipsa sa.
În perioada 1992 – 2002, Movsar Ibraghimov a fost cercetat penal, fiind prins în flagrant delict împreună cu mai mulți acoliți, în timp ce estorcau de la un om de afaceri,  80 000 USD. Totodată, acesta a mai fost judecat de trei ori pentru furturi si pentru deținere ilegală de arme de foc.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că „Mavsar” susținea financiar mișcarea separatistă cecenă, fiind și unul dintre liderii neoficiali ceceni stabiliți în R. Moldova. În următorii 7 ani,  „MAVSAR” urmează să-și ispășească pedeapsa.
Inspectoratul General al Poliției nu dezvăluie circumstanțele în care a fost reținut „MAVSAR” și dacă, în cei 11 ani de la condamnare, acesta era sau nu dat în căutare generală.