Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Droguri camuflate în bomboane, transmise…

Droguri camuflate în bomboane, transmise unui deținut

În după amiaza zilei de 25 aprilie, un bărbat de 43 ani din Orhei, a transmis un colet pentru un deținut din izolatorul de detenție provizorie a IP Orhei.

Conform regulamentului, polițiștii sunt obligați să verifice fiecare produs pentru a stabili dacă corespund cerințelor. Coletul cu produse alimentare li s-a părut suspect angajaților IP Orhei. În urma verificărilor de rigoare, aceștia au descoperit mai multe surprize pregătite cu grijă pentru destinatarul aflat în detenție.

Bărbatul, care s-a dat drept unchi, a încercat să transmită dincolo de gratii, marijuana camuflată în ciocolate. La desfacerea ambalajului, în loc de 4 ciocolate, polițiștii au depistat seringi de 0,5 ml, pline cu o masă vegetală de culoare verde, uscată, fărâmițată, asemănătoare cu cânepa. Substanța a fost ridicată și remisă pentru efectuarea expertizei chimice.

În acest caz, Poliția a pornit o cauză penală pentru circulația ilegală a substanțelor narcotice. Dacă se va adeveri că masa vegetală conține substanțe narcotice, suspectul riscă amendă în mărime de până la 14.000 de lei sau închisoare de până la 5 ani.