Principală  —  IMPORTANTE   —   Două consiliere din cadrul CMC…

Două consiliere din cadrul CMC alese pe lista Platformei DA se retrag din formațiune și anunță că își retrag votul pentru înstrăinarea terenului din aproprierea magazinului UNIC

Aliona Mandatii, vice-președinta fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, a anunțat că, alături de colega sa Ala Tîșcul, se retrag din Platforma DA și, respectiv, își retrag votul din 17 februarie cu privire la înstrăinarea terenului de 1,3 hectare din fața magazinului universal UNIC. Astfel, Aliona Mandatii și Ala Tîșcul au anunțat că vor rămâne consiliere municipale independente, dar nu au explicat, cum, la propriu, își retrag votul pentru înstrăinarea terenului.

„Am luat această decizie pentru a nu-i pune la bătaie pe colegii mei. (…) Nu mai vreau să fiu influențată de nimeni”, a declarat Aliona Mandatii în debutul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, din data de 22 februarie.

Joi, 17 februarie, terenul de 1,3 hectare din fața magazinului universal „UNIC” a fost vândut cu 2 691 792 de lei SA Magazinul Universal „UNIC”. O decizie în acest sens a fost adoptată de consilierii municipali din Platforma DA și Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) acuză CMC că a înstrăinat terenul la un preț mult mai mic decât ar valora și că vor contesta în instanță decizia adoptată de PSRM și Platforma DA.

Ulterior, Procuratura Generală (PG) a anunțat că s-a autosesizat în legătură cu decizia CMC prin care un teren al municipalității de 1,3 hectare, aferent Societății pe Acțiuni „UNIC”, a fost vândut.