Dosarul „Tomograf 2”: Șeful de secție de la Institutul Mamei și Copilului ar putea fi suspendat din funcție

După ce a primit 30 de zile în arest la domiciliu, șeful Secției radiologie și imagistică din cadrul Institutului Mamei și Copilului ar putea fi suspendat din funcție. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu.

Șeful de secție își recunoaște parțial vina, iar decizia instanței de a-l plasa în arest la domiciliu va fi contestată de către procurori. În același timp, procurorii anticorupție vor cere și suspendarea din funcție a unui subalterne al șefului de secție, pe numele căruia a fost emis un mandat de arest pentru 30 de zile în izolatorul CNA.

În birourile de serviciu ale unor medici din Secția de radiologie și imagistică, dar și în safeul metalic depus la o bancă din Chișinău pe numele șefului secției, au fost găsite în total 1,5 milioane de lei. În caseta bancară au fost găsiţi peste 700 de mii de lei, circa 24 de mii de euro, 1000 de dolari, dar şi articole din aur.

Potrivit CNA, grupul de medici estorca bani de la pacienții care erau supuși investigațiilor fără programare.

Foto: jc.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *