Dosarul privind atacurile de la protestul din 6 septembrie, deferit justiției

Procuratura sectorului Râşcani a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a mai multor persoane de săvârşirea dezordinilor în masă și violențelor la sediul Procuraturii Generale, în timpul protestelor din 6 septembrie, curent.

Pe banca acuzaţiilor vor compărea şapte persoane, care la 6 septembrie, curent, au organizat, condus şi participat activ la săvârșirea acțiunilor ilegale respective, au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor și au aplicat violenţa, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme.

Actualmente, inculpaţii continuă să se afle în stare de arest preventiv. Pentru comiterea infracțiunilor respective, legea penală prevede până la 8 ani închisoare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *