Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosarul „mitei în fotbal” a…

Dosarul „mitei în fotbal” a fost trimis în judecată

Procuratura Anticorupţie a finalizat acţiunile de urmărire penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a doi cetăţeni din Singapore în dosarul „mitei în fotbal”. Persoanele sunt învinuite de „dare de mită”, infracţiune care stabileşte o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Potrivit actului de inculpare întocmit de procurori, în martie curent, cei doi învinuiţi, acţionând în baza unei înţelegeri prestabilite, ar fi promis mijloace băneşti în sumă de 50 000 de dolari SUA vicepreşedintelui Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal şi i-ar fi dat suma de 4 750 de dolari SUA în două tranşe.

Potrivit probelor acumulate, inculpaţii ar fi încercat să influenţeze astfel jucătorii selecţionatei de tineret a Moldovei, să piardă meciul de fotbal care urma să fie disputat cu echipa analogică a Regatului Belgian.
Amintim că în iulie 2014, mai multe persoane din străinătate au ajuns în vizorul CNA, fiind suspectate de mituirea fotbaliştilor, dar şi a antrenorilor, avînd drept scop aranjarea meciurilor şi câştigarea de bani prin intermediul caselor de pariuri.

Pe 19 martie, doi cetăţeni din Singapore ar fi încercat să mituiască vicepreşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal cu 50 000 de dolari pentru aranjarea unor meciuri care urmau să se desfăşoare în afara ţării.
La denunţul vicepreşedintelui FMF, ofiţerii CNA şi procurorii au demarat investigaţii în paralel cu alte verificări efectuate în dosarul mitei în fotbal.În urma unor percheziţii, aceştia au fost reţinuţi.
Cei doi străini se aflau în vizorul organelor de drept din Olanda, Ungaria şi Germania pentru aranjarea meciurilor.

Operaţiunea instituţiilor de drept din R. Moldova s-a desfăşurat în colaborare cu FMF şi reprezentanţii Consiliului disciplinar al UEFA.