Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosarul important pe care îl…

Dosarul important pe care îl gestionează magistrata de la Judecătoria Chișinău al cărei birou a ars

Olga Cojocaru gestionează dosarul de învinuire a lui Grigore Gacikevici

Magistrata de la Judecătoria Chișinău, Olga Cojocaru, al cărei birou a ars în dimineața zilei de vineri, 4 mai 2018, gestionează dosarul penal de învinuire a lui Grigore Gacikevici, fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, învinuit de „încălcarea regulilor de creditare, politicilor de acordare a împrumuturilor sau regulilor de acordare a despăgubirii/îndemnizaţiei de asigurare”. Potrivit Anastasiei Mihălceanu, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție, dosarul lui Gacikevici „este în regulă”. Informația ne-a fost furnizată după ce aceasta a discutat cu procurorul care gestionează dosarul penal.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în această dimineață (vineri, 4 mai) la ora 5.03 minute, pompierii au fost alertați de urgență pentru a interveni la lichidarea unui incendiu izbucnit într-un birou din oficiul Judecătoriei sec. Buiucani de pe str. Mihai Viteazul nr.2 din municipiul Chișinău. La fața locului au intervenit două echipaje de salvatori și pompieri care au reușit în timp scurt să localizeze arderea. Potrivit primelor informații, incendiul a cuprins un birou de la etajul 6 cu suprafața de 9 metri pătrați. Focul a afectat bunuri materiale din interiorul încăperii, fără a se răspândi. Lichidarea incendiului a fost efectuată complet la ora 5.30 de minute. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit. Toate circumstanțele și cauza arderii urmează a fi stabilite de specialiști, se precizează într-un comunicat de presă al IGSU.

Ulterior, reprezentanții Judecătoriei Chișinău, oficiul Buiucani ne-au confirmat că biroul care a ars aparține judecătoarei Olga Cojocaru. Conform informațiilor de pe portalul instanțelor de judecată, Cojocaru gestionează un dosar de rezonanță, cel în care este vizat Grigore Gacikevici, fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii. Acesta, alături de alte persoane din fosta administraţie a BEM au ajuns pe banca acuzaţilor, după ce procurorii au stabilit că ar fi cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari instituţiei financiare falimentate ulterior.

Olga Cojocaru gestionează dosarul de învinuire a lui Grigore Gacikevici

Conform acelorași informații de pe portalul instanțelor de judecată, ultima ședință în dosarul Gacikevici ar fi avut loc pe data de 15 ianuarie 2018. De atunci, potrivit acelorași date, nu au fost programate alte ședințe. Totuși, Anastasia Mihălceanu, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție, după ce a discutat cu procurorul care gestionează cauza penală ne-a informat că dosarul lui Gacikevici „este în regulă” și că, „s-au desfășurat mai multe ședințe de lucru pe acest caz, de la data menționată”.

Reprezentanții Procuraturii Generale ne-au anunțat, la subiect, că „Procuratura municipiului Chişinău investighează circumstanţele declanşării respectivului incendiu în cadrul unui proces penal. Au fost dispuse constatările tehnico-ştiinţifice şi în funcţie de rezultatele acestora, va fi adoptată o soluţie legală pe acest caz”.

„Nu faceți panică, niciun dosar nu a ars în urma incendiului care a izbucnit la oficiului Judecătoriei Buiucani”, a declarat președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, pentru portalul deschide.md.