Dosarul „Diaspora vs R. Moldova”, la Curtea Supremă de Justiție. Cine sunt cei 4 judecători care vor examina admisibilitatea recursului

Dosarul „Diaspora vs R. Moldova” va ajunge luni, 12 decembrie, pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Justițiarii de la cea mai înaltă instanță trebuie să decidă dacă li s-a încălcat sau nu dreptul la vot al cetățenilor moldoveni aflați peste hotare în ziua turului doi, din 13 noiembrie 2016, al alegerilor prezidențiale. 

Eduard Digore, unul din avocații diasporei, a anunțat componența completului de judecători de la CSJ care va examina admisibilitatea acestei cauze.

„Au fost depuse Recursurile la Curtea Supremă de Justiție. Ședința este fixată pentru luni 12.12.2016, ora 8.00 dimineața.  Admisibilitatea va fi examinată de Completul nr. 1 care are în componență următorii judecători:
1. Mihai Poalelungi – preşedinte;
2. Tatiana Vieru – vicepreşedinte;
3. Valentina Clevadî;
4. Oleg Sternioala”, a anunțat avocatul Eduard Digore.

Acum 4 zile, pe 6 decembrie 2016, Cur­tea de Apel Chi­și­nău a men­ți­nut, fără modi­fi­că­ri, hotă­rârea Jude­că­to­ri­ei sect. Cen­tru din 2 decem­brie, prin care cere­rea de che­ma­re în jude­ca­tă a CEC-ului, depu­să de 143 de cetă­țe­ni din dias­po­ră,  a fost res­pin­să.  Magis­tra­ții Nata­lia Sim­ciuc, Iulia Cim­poi și Vic­tor Pru­tea­nu de la Cur­tea de Apel Chi­și­nău nu au recu­nos­cut ast­fel fap­tul că ale­gă­to­ri­lor din stră­i­nă­ta­te le-a fost încăl­cat, la 13 noiem­brie, drep­tul la vot.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Simion

  Toti patru, niste imorali penali din gasca multipenalului Plaha. Niste lichele fara palmares, platite la negru de matroana de GBordelC. Calai de scoala veche! Sigur, acum nu mai taie niciun cap, dar taie drepturile oamenilor. Cerberi ai sistemului Mafiot!

 2. Judele de Apoi

  ALEGERI FURATE – ALEGERI FRAUDATE !
  —————————————————————
  Maia Sandu și alți lideri opozanți, cu documentele în mână
  și cu ajutorul avocaților independenți voluntari de peste hotare /din Estonia, Polonia, România, etc./
  TREBUIE SĂ DEA ÎN JUDECATĂ GUVERNUL MAFIOT ANTI-POPOR DE LA CHIȘINĂU
  pt. NEPERMITEREA MIILOR DE EST-MOLDOVENI ROMÂNI DE A VOTA la 13 Nov.2016
  ÎN CONFORMITATE CU CONSTITUȚIA-
  – LA CURTEA EUROPEANĂ a DREPTURILOR OMULUI CONSILIUL EUROPEI DE LA STRASBOURG/CEDO/
  -și LA TRIBUNALUL PENAL INTERNAȚIONAL DE LA HAGA /OLANDA
  ——————————————————————————
  ALEGERI PREZIDENȚIALE FURATE ȘI FRAUDATE !
  JOS HUNTA ROȘIE MAFIOTĂ TERORISTĂ DONDONISTĂ !
  MAI BINE MORT DECÂT COMUNIST MINCIUNOS !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *