Dosarul de contrabandă cu alcool prin intermediul magazinelor Duty-Free ale lui Șor a ajuns pe masa magistraţilor

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată, cauza penală de învinuire a patru persoane, acuzate de săvârşirea contrabandei cu băuturi alcoolice în proporţii deosebit de mari, anunță Procuratura Generală.

Din actul de învinuire întocmit de procurori reiese că, pe parcursul anului trecut, trei bărbaţi, prin intermediul unui inspector al serviciului de securitate al companiei „Avia Invest”, care avea acces în zona de control vamal „Aeroport Internaţional Chişinău”, au procurat din magazinele Duty-Free care aparțin lui Ilan Șor băuturi alcoolice. Astfel, prin eludarea controlului vamal, ei au introdus în R. Moldova prin contrabandă 3585 de sticle de alcool, valoarea cărora constituie aproximativ 1,5 milioane lei.

În cadrul percheziţiilor, efectuate în locuinţele învinuiţilor au fost depistate şi ridicate cele 3585 de sticle cu băutură alcoolică, precum şi mijloace băneşti, proveniţi din activitatea criminală, toate fiind puse sub sechestru în vederea confiscării speciale.

Inculpaţii, cu vârstele cuprinse între 36 şi 50 de ani, au măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi ţara, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate aceştia risc pedepse de până la 10 ani închisoare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *