Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosare penale pe numele vânătorilor…

Dosare penale pe numele vânătorilor prinşi la braconaj

11 membri ai Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor au fost depistați de polițiști și inspectorii de mediu la vânătoare ilegală. Doi dintre aceștia sunt cercetați penal, fiind suspectați că au vânat ilegal două căprioare.

dsc08466Angajaţii Inspectoratului de poliţie Sângerei în conlucrare cu cei de la Inspecţia ecologică a aceluiași raion, au desfășurat la 8 noiembrie curent, activități specifice pe linia prevenirii și combaterii faptelor care aduc atingere fondului cinegetic.

Astfel, în pădurea din marginea satului Tăura Veche, forțele de ordine au depistat 11 vânători la braconaj. În urma verificărilor, polițiștii au depistat într-un automobil de model „Volkswagen Transporter” două căprioare împușcate. În urma cercetărilor s-a stabilit că mamiferele au fost împuşcate de doi dintre vânători, care şi-au recunoscut vina. Aceştia urmează a fi cercetaţi penal. Altor 9 participanți la vânătoare le-au fost întocmite procese-verbale privind încălcarea prevederilor actelor normative privind folosirea şi protecţia fondului cinegetic. Armele au fost ridicate şi transmise pentru păstrare Inspectoratului de poliţie Sîngerei.

Poliţia întreprinde în permanență acţiuni complexe orientate la prevenirea delictelor ce afectează regnul animal şi vegetal, contracararea braconajului, pescuitului ilicit şi tăierii neautorizate a vegetaţiei forestiere, precum şi altor fenomene negative din domeniul de referinţă.

Amintim că recent, inspectorii de mediu au descoperit un alt caz de braconaj. Vânătorii din Dondușeni au împușcat doi mistreți chiar în imediată apropiere de satul Cernoleuca. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, sancțiunea maximă fiind închisoare pe un termen de 3 ani.

„Probabil, nu toţi vânătorii sunt braconieri, însă toţi braconierii documentaţi recent sunt şi vânători, membri ai Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor, care protestau recent cu sloganul „Noi nu vânăm pentru carne”, susține Valeriu Munteanu, ministrul Mediului.

De la începutul anului curent, polițiștii au înregistrat 91 de cazuri de braconaj.