Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosar penal în privința șefului…

Dosar penal în privința șefului adjunct al Trupelor de Carabinieri, care i-ar fi propus bani unui minor pentru servicii sexuale

carabinier.gov.md

Comandantul adjunct al Trupelor de Carabinieri, șeful Direcției management resurse umane, Mihail Bejan, care ar fi impus un minor să-i presteze servicii sexuale în schimbul unei sume de 50 de euro, a fost eliberat din serviciul militar prin contract, printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Procuratura a pornit o cauză penală pe marginea acestui caz, se arată într-un comunicat al Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Potrivit Jurnal.md, în seara zilei de 1 februarie, în jurul orei 19:00, bărbatul i-ar fi dat întâlnire minorului într-o pădure din Chișinău, unde i-ar fi cerut acestuia să-i presteze servicii sexuale în schimbul a 50 de euro. Mama minorului a alertat poliția și bănuitul a fost prins în flagrant cu victima, fiind reținut. La scurt timp, însă, acesta ar fi fost eliberat.

Departamentul Trupelor de Carabinieri au anunțat astăzi, 11 februarie, că „în conformitate cu prevederile art.35 p.3 lit.k) (la comiterea delictelor ce descreditează titlul de militar) din Legea nr.162-XVI din 22 iulie 2005 cu privire la statutul militarilor, Mihail Bejan a fost eliberat din serviciul militar prin contract prin ordinul MAI”.

După ce cazul a fost mediatizat de presă, fotografia lui Mihail Bejan a fost scoasă de pe site-ul carabinier.gov.md.

Foto: carabinier.gov.md