Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi șefi de la IP…

Doi șefi de la IP Buiucani, suspendați din funcţie după ce doi tineri au fost bătuți în centrul capitalei. Detalii de la Secretarul de stat

Șeful interimar al Inspectoratului de Poliție (IP) Buiucani, Afanasie Terente și șeful Secției urmărire penală de la IP Buiucani au fost suspendați din funcție, după bătaia de joi noaptea, 24 octombrie, din Parcul Catedralei. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Secretarul de Stat, Ianuș Erhan, care îndeplinește atribuțiile ministrului de Interne.

„Șeful interimar al Inspectoratului de Poliție (IP) Buiucani și șeful Secției urmărire penală de la IP Buiucani au fost suspendați din funcție pe perioada anchetei de serviciu. Urmează să fie investigate toate acțiunile poliștilor să fie stabilit dacă au existat abateri. Astfel, urmează să fie stabilit gradul lor de vinovăție, iar în dependență de asta să fie stabilit modul în care ar putea fi sancționați, disciplinar sau altfel”, a comunicat Secretarul de Stat, Ianuș Erhan, pentru ZdG.

În cazul celor doi tineri care au fost luaţi la pumni de către 7 persoane în stare de ebrietate, în noaptea de joi, 24 octombrie fost pornită o anchetă de serviciu.

O plimbare cu bicicleta prin centrul capitalei s-a transformat, pentru doi tineri, într-un adevărat coșmar. Cei doi tineri au fost luați la pumni de către 7 persoane în stare de ebrietate, în noaptea de joi, 24 octombrie, în jurul orei 23:00, în Parcul Catedralei. Agresorii ar fi intenționat să le fure bicicleta. Deși unul din tineri este și acum internat la spital, fiind în stare gravă, persoanele care l-au lovit de mai multe ori au fost eliberate de organele competente imediat după audieri, fiind cercetate în stare de libertate.

Solicitat telefonic de către portalul deschide.md, Afanasie Terente, șeful-adjunct al IP Buiucani, tot el fiind și cel care deține interimatul funcției de șef de inspectorat, le-a spus jurnaliștilor că organul de anchetă i-a identificat pe făptași, iar pe numele lor a fost pornită o cauză penală pentru huliganism.

Întrebat atunci de deschide.md, dacă făptașii au fost reținuți pentru 72 de ore, Terente a precizat că nu a fost necesară această măsură, din motiv că anchetatorul ar fi considerat că aceștia nu prezintă pericol pentru societate.

Atunci, reprezentantul IP Buiucani a ținut să menționeze că făptașii sunt studenți și că oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs incidentul, dar și cu ce pedeapsă se vor alege aceștia.