Doi poliţişti, reţinuţi pentru corupere pasivă

Oamenii legii au reținut doi colaboratorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie din Soroca în timp ce aceștia primeau 6.000 de lei de la două persoane.

Potrivit celor constatate, cei doi poliţişti au pretins prin extorcare de la doi locuitori ai raionului Soroca sume a câte 3.000 de lei fiecare, pentru a nu-i trage la răspundere penală pentru acţiuni huliganice şi rezolvarea în favoarea acestora a chestiunii cu privire la răspunderea contravenţională.

Polițiștii au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore.

Pentru fapta comisă, colaboratorii de poliţie riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 de unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate de 7 la 10 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *