Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi poliţişti din capitală vor…

Doi poliţişti din capitală vor compărea pe banca acuzaţilor

Doi ofiţeri de investigaţii ai Inspectoratului de Poliţie Ciocana vor compărea în faţa instanţei de judecată sub acuzaţia de corupere pasivă.

Potrivit actului de învinuire întocmit de Procuratura Anticorupţie, în iulie curent, efectuând percheziţia încăperii unui agent economic, poliţiştii au extorcat de la administratorul firmei 5.000 de euro pentru a-i restitui mai multe bunuri ridicate în cadrul percheziţiei şi pentru a nu-i crea impedimente în activitate.

Ulterior, după ce unul dintre inculpaţi a primit banii pretinşi, imediat a distrus procesul-verbal cu privire la percheziţia efectuată anterior, după care a fost reţinut de oamenii legii.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală spre examinare Judecătoriei sect. Ciocana. De notat că ambii inculpaţi nu mai activează în organele MAI, aceştia fiind concediaţi.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea coruperii pasive, inculpaţii riscă pedepse de până la 15 închisoare ani cu amendă în mărime de până la 200.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.