Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (doc) Curtea Supremă de Justiție…

(doc) Curtea Supremă de Justiție atenționează despre o serie de demersuri false

Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) susține că au fost făcute demersuri false ce le-au fost atribuite. „Aceste demersuri au parvenit domnului Dmitri Constantinov, Preşedinte al Adunării Populare a Unităţii Teritorial-administrative Găgăuzia”, anunță reprezentanții CSJ.

„Primul demers datează din 1.10.2015. Prin acesta, o persoană care semnează cu numele unui funcţionar al Curţii Supreme de Justiţie, în numele Preşedintelui Curţii, pe o foaie cu antetul Curţii, îi solicită Preşedintelui Adunării Populare a UTA Găgăuzia să-i ofere informaţii privind executarea de către Adunarea Populară UTA Găgăuzia, inclusiv Comisia Juridică a articolului 38 din Constituţia Republicii Moldova şi a Deciziei CSJ nr. 2-1080, nr. de ieşire 0292.

Cel de-al doilea demers, datat cu 2.11.15, semnat cu acelaşi nume, însă cu o semnătură vizibil diferită, îi solicită în mod repetat Preşedintelui Adunării Populare a UTA Găgăuzia furnizarea de informaţii privind executarea articolului 38 din Constituţie.

Curtea Supremă de Justiţie neagă autenticitatea acestor solicitări. Despre aceste demersuri false am aflat după ce Dmitri Constantinov ne-a scris un mesaj prin care spunea că a trimis demersurile „noastre” Comisiei Juridice a Adunării, urmând a ne informa cu privire la rezultatele cercetării acesteia.

De aceea, Curtea Supremă de Justiţie a sesizat organele de urmărire penală, pentru întreprinderea măsurilor care se impun”, susțin reprezentanții CSJ.