Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Directorul unui gimnaziu-internat, condamnat la…

Directorul unui gimnaziu-internat, condamnat la ani grei de închisoare pentru exploatarea sexuală a unui minor

Ex-directorul Gimnaziul-Internat nr.3 din mun. Chişinău, Igor Sandler, a fost condamnat la 17 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea traficului de copii în scop de exploatare sexuală. Decizia a fost luată astăzi, 12 septembrie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care a emis și o sentință de 17 ani și pentru complicele acestuia, un om de afaceri.

Potrivit aceleiași sentințe, în beneficiul părții vătămate minore s-a dispus încasarea din contul inculpaților a prejudiciului, în valoare de la 800 000 lei.

Procuratura informează că din vara anului 2016 până la 18.09.2017, omul de afaceri s-a înțeles cu directorul gimnaziului-internat pentru racolarea unui minor pentru a-și satisface poftele sexuale. Omul de afaceri îi oferea minorului cadouri, haine, distracții în locuri de agrement și deplasări peste hotarele R. Moldova.

Ca urmare a înțelegerii dintre ex-directorul gimnaziului-internat şi omul de afaceri, minorul a fost supus exploatării sexuale în oficiul întreprinderii, precum și în diferite apartamente, fiind abuzat sexual prin impunerea la săvârşirea unor acţiuni perverse şi a altor acţiuni cu caracter sexual.

Sentința este cu drept de apel în termen de 15 zile.