Directorul unui gimnaziu-internat, condamnat la ani grei de închisoare pentru exploatarea sexuală a unui minor

Ex-directorul Gimnaziul-Internat nr.3 din mun. Chişinău, Igor Sandler, a fost condamnat la 17 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea traficului de copii în scop de exploatare sexuală. Decizia a fost luată astăzi, 12 septembrie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care a emis și o sentință de 17 ani și pentru complicele acestuia, un om de afaceri.

Potrivit aceleiași sentințe, în beneficiul părții vătămate minore s-a dispus încasarea din contul inculpaților a prejudiciului, în valoare de la 800 000 lei.

Procuratura informează că din vara anului 2016 până la 18.09.2017, omul de afaceri s-a înțeles cu directorul gimnaziului-internat pentru racolarea unui minor pentru a-și satisface poftele sexuale. Omul de afaceri îi oferea minorului cadouri, haine, distracții în locuri de agrement și deplasări peste hotarele R. Moldova.

Ca urmare a înțelegerii dintre ex-directorul gimnaziului-internat şi omul de afaceri, minorul a fost supus exploatării sexuale în oficiul întreprinderii, precum și în diferite apartamente, fiind abuzat sexual prin impunerea la săvârşirea unor acţiuni perverse şi a altor acţiuni cu caracter sexual.

Sentința este cu drept de apel în termen de 15 zile.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *