Directorul Școlii Profesionale nr. 2 din Chișinău a fost concediat pentru încălcări financiare grave

Valentina Dobândă, directoarea Școlii Profesionale nr.2 din Chișinău, a fost concediată din funcție ca urmare a comiterii încălcărilor financiare grave constatate în raportul Comisiei de anchetă. Un Ordin în acest sens a fost emis recent de Ministrul Educației.

 

Potrivit Ministerului Educației, administrația ȘP nr.2 a admis mai multe nereguli în gestionarea instituției, fiind vorba, în special, de utilizarea mijloacelor financiare speciale în alte scopuri decât cele prevăzute de legislație, nereguli la respectarea cadrului legal privind formarea veniturilor provenite din practica de producție a elevilor și cazarea acestora în cămin.

De notat că Ministerul Educației a remis anterior materialele controlului efectuat la ȘP nr.2 organelor competente. Ca rezultat, Inspecția Financiară din cadrul Ministerului Finanțelor a constatat aceleași abateri, urmând aplicarea sancțiunii de mustrare aspră directorului instituției (Prescripția privind rezultatele inspectării financiare tematice la ȘP nr. 2, mun. Chișinău).

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *