Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Directorul Școlii Profesionale nr. 2…

Directorul Școlii Profesionale nr. 2 din Chișinău a fost concediat pentru încălcări financiare grave

Valentina Dobândă, directoarea Școlii Profesionale nr.2 din Chișinău, a fost concediată din funcție ca urmare a comiterii încălcărilor financiare grave constatate în raportul Comisiei de anchetă. Un Ordin în acest sens a fost emis recent de Ministrul Educației.

 

Potrivit Ministerului Educației, administrația ȘP nr.2 a admis mai multe nereguli în gestionarea instituției, fiind vorba, în special, de utilizarea mijloacelor financiare speciale în alte scopuri decât cele prevăzute de legislație, nereguli la respectarea cadrului legal privind formarea veniturilor provenite din practica de producție a elevilor și cazarea acestora în cămin.

De notat că Ministerul Educației a remis anterior materialele controlului efectuat la ȘP nr.2 organelor competente. Ca rezultat, Inspecția Financiară din cadrul Ministerului Finanțelor a constatat aceleași abateri, urmând aplicarea sancțiunii de mustrare aspră directorului instituției (Prescripția privind rezultatele inspectării financiare tematice la ȘP nr. 2, mun. Chișinău).