Detalii privind perchezițiile de astăzi

Astăzi, 22 noiembrie, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au fost făcute 24 de percheziții, în urma cărora, la Centru au fost aduse 10 persoane.

„În total, pe acest caz au fost reținute 12 persoane. Două au fost reținute anterior într-o altă cauză penală. Printre cei reținuți sunt: un ex-secretar al Consiliului Suprem de Securitate, un angajat al unui institut științifico-practic, un expert evaluator de bunuri imobile, un ex-colaborator al Ministerului Afacerilor Interne, un șef de direcție al Ministerului Agriculturii și un fost viceministru al Ministerului Agriculturii. Restul persoanelor sunt antreprenori în interesul cărora au avut loc fapta infracțională. Scopul acestui grup a fost de obținerea terenului în arendă: parcelarea, defrișarea și schimbarea destinației acestor terenuri cu o suprafață totală de 30 ha, ca, ulterior, să fie vândute cu un preț mult mai mare”, a precizat Bogdan Zumbreanu, seful Directiei Generale de Urmărire Penală a CNA.

În termen de trei zile, procurorii urmează să decidă dacă vor solicita instanței de judecată aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe numele persoanelor reținute.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Victor Grigoriu

    CNA a ajuns la persoanele de rang inalt?! Asta cumde? pina acum nu pre aveau ei curajul sa bata in asa persoane. Oare e vorba de egalitate in fata legii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *