Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Detalii privind perchezițiile de astăzi

Detalii privind perchezițiile de astăzi

cna.md

Astăzi, 22 noiembrie, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au fost făcute 24 de percheziții, în urma cărora, la Centru au fost aduse 10 persoane.

„În total, pe acest caz au fost reținute 12 persoane. Două au fost reținute anterior într-o altă cauză penală. Printre cei reținuți sunt: un ex-secretar al Consiliului Suprem de Securitate, un angajat al unui institut științifico-practic, un expert evaluator de bunuri imobile, un ex-colaborator al Ministerului Afacerilor Interne, un șef de direcție al Ministerului Agriculturii și un fost viceministru al Ministerului Agriculturii. Restul persoanelor sunt antreprenori în interesul cărora au avut loc fapta infracțională. Scopul acestui grup a fost de obținerea terenului în arendă: parcelarea, defrișarea și schimbarea destinației acestor terenuri cu o suprafață totală de 30 ha, ca, ulterior, să fie vândute cu un preț mult mai mare”, a precizat Bogdan Zumbreanu, seful Directiei Generale de Urmărire Penală a CNA.

În termen de trei zile, procurorii urmează să decidă dacă vor solicita instanței de judecată aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe numele persoanelor reținute.