Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Descinderi la Vamă și la…

Descinderi la Vamă și la Poșta Moldovei pe cazul presupuselor scheme de contrabandă

Astăzi, 7 iulie, au loc descinderi simultane la mai multe birouri vamale, precum și filiale ale Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”. Oamenii legii desfășoară acţiuni de urmărire penală în dosarul privind schemele de contrabandă cu diferite produse şi mărfuri (anabolizante, chihlimbar, tutungerie şi alcool etilic), este menționat într-un comunicat al Procuraturii Generale (PG).

PG comunică că se fac percheziții la Birourile Vamale Chişinău, Centru şi Nr.4, la Filiala CPTP a ÎS „Poşta Moldovei”, precum și la Oficiul Poştal Chişinău.

În cadrul acestor acţiuni, procurorii ridică:
– acte confirmative ale exporturilor ilegale prin Aeroportul Internaţional Chişinău;
– borderouri pentru transportare şi documente de însoţire a coletelor şi banderolelor expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele ţării;
– baze de date de evidenţă a exporturilor prin Poşta Moldovei;
– suporturi tehnice pe care sunt stocate informaţii electronice şi date;
– documente de producere la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei.

La 27 iunie 2019, Sorin Stati, fost director al Companiei de Stat „MoldAtsa”, a făcut mai multe dezvăluiri despre cum funcționează schemele de contrabandă cu țigări, anabolizante, alcool etilic și chihlimbar în R. Moldova.

În cadrul unei emisiuni televizate, Stati a declarat că în spatele schemelor s-ar afla fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, fostul deputat Constantin Țuțu, finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, dar și deputatul Constantin Botnari.

Într-o postare pe Facebook, deputatul Igor Munteanu a menționat că perchezițiile au început la prima oră a dimineții.

„Procuratura trebuie să livreze rezultatele așteptate de cetățeni. Mai puține vorbe și mai multe fapte pe dosarele de rezonanță” a mai adăugat Munteanu.