Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Deputat, către Plahotniuc, Candu și…

Deputat, către Plahotniuc, Candu și Filip:„Vreți să demonstrați că nu figurați în raportul KROLL-2? Publicați-l”

Un grup de deputați ai Blocului ACUM solicită publicarea raportului KROLL-2. O adresare în acest sens a fost transmisă astăzi, 29 martie, Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Solicitarea a fost semnată de deputații fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM” Dumitru Alaiba, Vladimir Bolea, Igor Grosu, Radu Marian, Liliana Nicolăescu-Onofrei și Dan Perciun, care cer pe lângă publicarea raportului și publicarea contractului semnat între BNM, compania KROLL și Steptoe&Johnson.

„Domnilor Plahotniuc, Candu, Filip, vreți să demonstrați că numele voastre nu figurează în raportul KROLL-2? Publicați raportul. Până nu-l publicați, o să avem prezumția că figurați și anume acesta este motivul nepublicării. Blocul #ACUM s-a obligat să obțină publicarea raportului KROLL-2. Pentru început azi, împreună cu mai mulți colegi, am solicitat BNM să ne ofere acces la informația dosită de public, în conformitate cu legea”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Raportul KROLL-1 a fost publicat pe internet în mai 2015 de către președintele Parlamentului de atunci, Andrian Candu. Oficialul declara atunci pe blogul să personal că își asumă răspunderea pentru acestă acțiune, iar decizia publicării raportului KROLL, vine în urma faptului că în presă au apărut deja „supoziții și minciuni”.