Decizia Judecătoriei Centru:Usatâi cercetat în stare de libertate

Judecătoria Centru a decis, după examinarea demersului procurorilor privind plasarea lui Renato Usatîi în arest preventiv pentru 30 de zile, ca liderul „Partidul Nostru” să fie cercetat în stare de libertate.

„Mulțumesc celor care m-au susținut. Au încercat să mă judece pentru că am interceptat niște convorbiri, dar vreau să vă spun că îmi dădeam foarte bine seama, chiar înainte de a pleca din Moscova, că voi fi reținut”, a declarat Usatâi în fața mulțimii, care l-a aplaudat continuu, atunci când a ieșit din sediul Judecătoriei Centru.

Amintim că Renato Usatâi, primarul municipiului Bălți, a fost reținut la 23 octombrie, curent, pentru 72 de ore, în timp ce se întorcea de la Moscova. Ulterior, la domiciliul și sediul acestuia au fost făcute percheziții.

Menționăm că Usatâi este cercetat în cazul interceptărilor telefonice dintre Vlad Filat și Ilan Șor, pe care acesta le-a făcut publice zilele trecute. Dacă va fi găsit vinovat, Usatâi riscă 3 ani de închisoare sau muncă în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore, amendă de până la 8000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Un grup de susținători ai liderului „Partidul Nostru” Renato Usatâi, s-au adunat în fața Judecătoriei Centru și strigă: „Renato, noi suntem cu tine”, „Libertate”, „Opriți răfuiala politică”. Amintim că susținătorii lui Usatâi au chemat oamenii să se adune astăzi, 25 octombrie, la ora 10:00, în fața Parlamentului, la un miting de susținere a liderului „Partidul Nostru”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

  1. Simion

    Comicarie de tot jegul, marca Plahoit. Timpul handicaparii in masa si al tembelizarii e tot timpul.

  2. tarasov ion

    Cineva scria zilele trecute ca mancurtul isi negociaza libertatea,sa vedem daca mai da ceva materiale facute la Moskova,dar glumind eu la judecata i-as da 3-4 ani de munca in folosul comunitatii la primaria Balti,nu ca primar ci la curatenia strazilor ca se pricepe la injurat gunoierii de acolo,iar in sfarsitul de saptamana sa se ocupe de dejectiile umane manipulate cu vidanja,dar in Chisinau,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *