Decizia Curții Supreme de Justiție în dosarul „La soacra”

La trei ani de la explozia din cafeneaua „La Soacra”, în urma căreia au decedat trei persoane, Curtea Supremă de Justiție a casat astăzi, 19 martie, decizia Curții de Apel în acest dosar și a transmis cauza la rejudecare în aceeași instanță.

În urma ședinței de astăzi, magistrații de la Curtea Supremă de justiție au respins ca fiind inadmisibil recursul avocatului administratoarei cafenelei „La Soacra”. Magistrații au admis celelalte recursuri și au casat parțial decizia Curții de Apel din 29 ianuarie 2018 prin care angajata Direcţiei Municipale Comerţ, Ludmila Boşcălean și angajatul Centrului municipal de Sănătate Publică Vasile Toma au fost condamnați la câte șase ani și șase luni de închisoarea cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții timp de 11 ani, iar funcţionarul responsabil din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sergiu Popel a fost trimis după gratii pentru șapte ani. Magistrații CA Chișinău au menținut atunci și pedeapsa cu șapte ani de închisoare pe numele administratorului cafanelei „La Soacră”, Andrei Iarîna.

Pronunțarea integrală a deciziei în acest dosar urmează să aibă loc la 16 aprilie, curent.

La 9 ianuarie 2016, din cauza exploatării ilegale a buteliilor de gaz, în localul „La soacra” amplasat în Piața Centrală din Chișinău s-a produs o explozie. Drept urmare trei persoane au decedat, iar alte opt persoane au primit vătămări corporale medii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *