Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Decizia Curții de Apel: menținerea…

Decizia Curții de Apel: menținerea arestului preventiv a lui Vlad Filat

politik.md

Curtea de Apel Chișinău a decis menținerea arestului preventiv a lui Vlad Filat.

„Nu există elemente noi, iar pseudo-probele prezentate de procurori nu confirmă vina lui Vlad Filat, care ar justifica decizia prelungire a mandatului de arest preventiv. Vă asigur că Moldova va mai pierde la CtEDO acest dosar”, s-a arătat dezamăgit Igor Popa, avocatul liberal-democratului.

Amintim că avocații lui Vlad Filat, au cerut recuzarea întregului colectiv de judecători. „Am făcut această solicitare pentru că la precedenta ședință a Curții de Apel, colegiul penal și-a depășit clar competențele și au expus pe mai multe riscuri, decât au fost expuse de către judecătorul de instrucție”, a precizat avocatul Igor Popa. Însă, cererea de recuzare a magistraților de la Curtea de Apel a fost respinsă.

Menționăm că Vlad Filat, după ședința Curții de Apel, nu a făcut nicio declarație de presă. „Întrebați procurorul de ce mi-a interzis să vorbesc”, a spus Filat.

La rândul său, procurorul Adriana Bețișor a menționat că în cazul în care Vlad Filat ar face declarații de presă, acesta ar putea emite și niște mesaje sugestive, care ar prejudicia mersul anchetei.

Amintim că la 18 noiembrie, magistrații Curții de Apel au examinat recursul avocaților deputatului Vlad Filat asupra deciziei de prelungire a arestului fostului premier cu încă 30 de zile.