Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Decizia Curții de Apel Chișinău…

Decizia Curții de Apel Chișinău în dosarul proprietarului „Andy’s Pizza”

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul depus de avocații lui Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza”, prin care aceștia contestau decizia de plasare în arest preventiv a omului de afaceri. Decizia a fost pronunțată astăzi, 14 mai, la două săptămâni de la reținerea lui Andrei Tranga.

Potrivit procurorului pe caz, „atât Tranga, cât și celelalte persoane aflate în arest, în viziunea acuzării urmează a fi cercetate în stare de arest, deoarece există riscul eschivării și influențării bunei desfășurări a urmăririi penale”.

Recent, Ion Dron, avocatul lui Tranga, a declarat că omul de afaceri ar fi fost arestat, de fapt, pentru „trafic de influență”, și nu pentru un presupus „atac raider” așa cum a fost prezentată informația de procurori în spațiul public. 

Andrei Tranga este proprietarul lanțului de restaurante „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza”. Acesta a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru șantaj. Tranga ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL „Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.