Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Decizia CSJ în dosarul consilierul…

Decizia CSJ în dosarul consilierul democrat din Corjeuți care a lovit mortal un copil de șapte ani

Foto: impacttv.md

După ce Judecătoria Edineț l-a condamnat la închisoare cu suspendare, magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) au dictat o altă sentință pentru Iurie Groza, consilierul PDM din satul Corjeuți, raionul Briceni, care în februarie 2018 a lovit mortal un copil de șapte ani, iar ulterior a părăsit locul accidentului.

Tragedia a avut loc pe 25 februarie 2018, pe strada centrală din satul Corjeuţi, raionul Briceni. Procurorii au stabilit că alesul local din localitatea respectivă, se afla în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil când a virat pe acostament, spulberând un copil de 7 ani care mergea alături de mama sa. Impactul a fost atât de violent, încât minorul a decedat pe loc. Consilierul şi-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său, unde şi-a parcat maşina, după care s-a culcat. La scurt timp însă acesta a fost reţinut, iar la demersul procurorilor – plasat în arest preventiv. Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că în momentul accidentului inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 2,40 g/l, cee ce înseamnă de opt ori mai mult decât norma admisibilă.

Astfel, în aprilie 2018, Judecătoria Edineț l-a recunoscut vinovat pe Iurie Groza pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei fiind în stare de ebrietate și părăsirea locului accidentului rutier. Acesta a fost condamnat atunci la trei ani și două luni de închisoare cu suspendarea pedepsei pentru un termen de patru ani. Iurie Groza declara atunci că și-a recunoscut vina și că familia copilulul decedat l-a iertat și s-a pronunțat pentru o pedeapsă mai blândă pe numele său.

Procurorii nu au fost de acord cu această pedeapsă, calificând-o drept una disproporţională gravităţii faptei imputate şi au contestat-o la Curtea de Apel Bălţi, care a respins însă apelul procurorilor.

Recent, examinând recursul acuzatorilor, Curtea Supremă de Justiţiei l-a admis, inculpatul fiind condamnat la 3 ani şi 2 luni închisoare cu executare, urmând ca organele afacerilor interne să pună în aplicare decizia instanţei suprme judecătoreşti.

Decizia Curții Supreme de Justiție este irevocabilă.

Foto: impacttv.md